Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 75 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 75 g batata, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 75 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 50 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki
- 10 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżeczka
- 1 łyżeczka soli, plus 2 szczypty
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- 1000 g wody
- 40 g kaszy bulgur
- 10 g pestek dyni
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g rukoli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1706.5 kJ / 407.9 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 59.1 g
- Vetten
- 16.6 g
- Verzadigd vet
- 2.6 g
- Vezels
- 11 g
- Natrium
- 2596.5 mg
Alternatieve recepten
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45min
Kanapki z pastą z fasoli
5min
Chłodnik arbuzowy
1h 15min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45min