![Chawan mushi (Japanese savoury egg custard) Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154217.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 eggs
- 800 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp instant dashi powder (see variation)
- 2 tsp soy sauce
- 1 pinch ground pepper
- 100 g pork mince (optioneel)
- 30 g fresh shiitake mushrooms, sliced, or any small mushrooms, sliced
- 6 raw prawns, medium size, peeled
- 30 frozen green peas (25 g)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 576 kJ / 138 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 2 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 0.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45 min
Shallot Oil
25 Min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1 Std. 40 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min