Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 800 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g topinamburu, obranego, pokrojonego w 5 cm słupki
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 35 g koncentratu pomidorowego
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka białej gorczycy, ziaren
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżka whisky (optioneel)
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 740.4 kJ / 177 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 28.5 g
- Vetten
- 6.6 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 3.2 g
- Natrium
- 995.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kalarepa à la ryba po grecku
50 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10 min
Kawior z bakłażana
50 Min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Grzyby z czosnkiem
20 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
49 godz. 20 min
Pasta z topinamburu
35 Min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 Std.