Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2880 kJ / 689 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 93 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 5.6 g
Alternatieve recepten
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Nougateis mit Quittenkompott
12h
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3h 40min
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30 min
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50 Min
Quarkklöße im Melonensud
1 Std.
Birnen-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1h 15min
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2h
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h