Middle Eastern planked salmon
TM31 TM5 TM6

Middle Eastern planked salmon

5.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • water, for soaking

Pomegranate and parsley topping

  • 50 g red wine vinegar
  • 2 tbsp caster sugar
  • 2 tsp salt
  • 100 g water
  • ½ red onion, cut into thin slices
  • 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
  • ½ pomegranate, arils only

Preserved lemon dressing

  • 1 piece preserved lemon
  • 170 g natural yoghurt
  • 2 tbsp olive oil
  • 2 tbsp water
  • ground black pepper, to season
  • 1 tsp caraway seeds

Salmon and potatoes

  • 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
  • 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
  • olive oil, for drizzling
  • 800 g water
  • 8 - 12 new baby potatoes
  • 50 g slivered almonds, toasted

Voeding
per 1 portion
Calorieën
3436.8 kJ / 818.3 kcal
Eiwitten
56.8 g
Koolhydraten
29 g
Vetten
51.7 g
Verzadigd vet
9.7 g
Vezels
6.5 g
Natrium
1348.2 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten