Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp white dhal (ulunthu)
- 1 tsp fennel seeds
- 6 cloves
- 2 star anise
- 6 cardamom, seeds only
- 1 cinnamon stick
- 50 g cooking oil
- 200 g onions, sliced thinly
- 5 sprigs curry leaves, deveined
- 1500 g mutton, boneless leg, cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 190 g coconut milk
- 60 g water
- 80 g ginger garlic paste (see tip)
- 40 g chilli powder
- 15 g meat curry powder
- 2 tsp fennel powder
- 2 tsp cumin powder
- 2 tsp sugar
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 350 g potatoes, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 40 g fresh coriander
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2836 kJ / 678 kcal
- Eiwitten
- 67 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 448 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 dk
Chicken Rendang
45 Min
Chapatis
1sa
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Idli
15 Std. 40 Min
Vegetable Sambar
35 dk
Rasam
20 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min
Spicy Soy Sauce Chicken
30 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 Std. 20 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min