Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 75 g Zucker
- 30 g Hefe, grob zerbröselt
- 200 g Milch
- 550 g Weizenmehl Type 550
- ½ TL Salz
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier, davon 1 Ei verquirlt
-
10
g Orangensaft, frisch gepresst (optioneel)
of 10 g Rum (optioneel) - 100 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Mandeln, gehobelt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2485 kJ / 594 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 232 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Zimtschnecken
2 Std. 30 Min
Buttermilch-Weckchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Quark-Puffer
45 分钟
Mediterrane Fladenbrote
1sa 45 dk
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 Min
Laugenzopf
3h 30min
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3 Std.
Dinkel-Seelen
9h
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min