![Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dbfa93dd85f75fc3c39b0be23a0bd0a2/Derivates/b156b217120c22e2b16a91dd9cc8ecbf58cc70aa.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Roggenkörner
- 130 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 80 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 100 g Zuckerrübensirup
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 50 g Leinsamen
- 200 g Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- Butter zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 721 kJ / 172 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 229 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Möhrenbrot
2h
Dinkel-Buchweizen-Brot
2h 30min
Vollkornklotz
3h 30 min
Möhren-Müsli-Brot
2h 30min
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Weltmeisterbrot
5h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Schwarzbrot
3h
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Graubrot
2h
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min