Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 240 g Möhren, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 25 g Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 385 g Wasser
- 60 g Zuckerrübensirup
- 290 g Roggenmehl Type 1150
- 410 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- ¼ TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 599 kJ / 143 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 252 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Weizen-Buttermilch-Brot
12j
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Irisches Buttermilchbrot
45min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Joghurtbrot
2 Std.
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Weltmeisterbrot
5h
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min