Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 100 g Mandeln, blanchiert
- 40 g Hefe, zerbröselt
- 230 g Milch
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 150 g Rosinen
- 80 g Orangeat
- 80 g Zitronat
Belag und Fertigstellung
- 100 g Butter, in Flöckchen
- 80 g gehobelte Mandeln
- 50 g Zucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1364 kJ / 326 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 48 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Stollenkonfekt
2 Std. 30 Min
Orangen-Marzipan-Plätzchen
2 Std. 30 Min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 Std. 30 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Sägespänekuchen
2h
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.