Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 380 g dunkles Bier, malzig (z. B. Doppelbock) und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 200 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 ½ TL Salz
-
10
g Ahornsirup
of 10 g Zuckerrübensirup - 20 g Butter
- 1 TL Brotgewürz (optioneel)
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 788 kJ / 188 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 2.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4h
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Schweizer Bauernbrot
7h
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Joghurtkruste
3 Std.
Kommissbrot
15h 30 min
Dinkelkruste
2 Std. 20 Min