![Schweizer Bauernbrot Schweizer Bauernbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81CABBCC-2191-4886-AE39-518A78CD961F/Derivates/10130589-89f0-450b-9d36-991a77d8d864.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quellstück
- 25 g Paniermehl (siehe Tipp)
- 50 g Wasser
Hauptteig
- 200 g Wasser, kalt
- 250 g Bier, kalt
- 10 g frische Hefe
- 200 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 500 g Weizenmehl Type 1050
- 3 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL rustikales Brotgewürz (optioneel)
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 595 kJ / 142 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bauernbrot
2h 20min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
4h
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Tiroler Schinkenbrot
16 godz. 15 min
Bergisches Urbrot
17 godz.
Gewürzbrot
16h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Baguette Rustica
4ч. 20 мин.
Bauernbrot
16 godz. 15 min