Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb Curry
-
500
g minced lamb
of 500 g boneless lamb leg, cut in cubes (1 cm x 1 cm) - 40 g meat curry powder
- 5 fresh red chillies, rinsed, deseeded
- 5 - 10 dried chillies, soaked to soften
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 sprigs curry leaves
- 80 g shallots
- 10 g garlic cloves
- 30 g fresh galangal (lengkuas)
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 1 tbsp ground coriander
- 50 g water
- 40 g oil
- 5 - 6 kaffir lime leaves
- 100 g coconut milk
- 50 g tomato ketchup
- 50 g chilli sauce
- 20 g brown sugar
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
Potato Topping
- 800 g water
- 700 - 800 g potatoes, cut in pieces (2 cm), peeled
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 50 g milk
- 50 g unsalted butter
- 5 sprigs parsley, for garnish
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1645 kJ / 393 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 592 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Spicy Black Pepper Chicken
50 Min
Char Kway Teow
15 Min
Beef stew with buttermilk dumplings
1 Std. 40 Min
Paneer tikka pizza
2h
Oil-free honey chicken wings
50 Min
Patty Melt
1 Std. 5 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Sweet And Sour Prawns
25 Min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 Min
Mee Goreng Mamak
15 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min