Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil, plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil, to grease
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves, to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1513.6 kJ / 360.4 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 23.4 g
- Verzadigd vet
- 7.7 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 688.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Biryani-style rice
1h 5min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45min
Whole fish curry
45 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Tandoori chicken
45 Min
Korean fried chicken
4h
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40 min
Southern-style chicken
40min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min