Compatibele versies
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marokkaanse Chermoula marinade en saus
- 20 g verse koriander, in stukken
- 20 g olijfolie, en iets meer om in te vetten
- 2 el citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen cayennepeper (optioneel)
- 60 g water
- 20 g olijfolie
Vis
-
1
goudbrasem, hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 31 cm lang, ± 600 g in totaal
of 600 g witvisfilet, met of zonder vel - 150 g wortelen, in diagonale plakjes (± 3 mm)
- 300 g tomaten, in plakjes (± 1 cm)
- 150 - 200 g groene en rode paprika's (mix), in plakjes (± 1 cm)
- 2 verse chilipepers, in plakjes (± 5 mm) (optioneel)
- 100 g aardappelen, in plakjes (± 3 mm)
- 1 citroen, in plakjes (± 5 mm)
- 50 g ontpitte zwarte olijven
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
Couscous
- 250 g couscous
- 70 g ontpitte dadels
- 250 g water
- 1 el groentebouillonpasta
- ½ tl zout, naar eigen smaak
- 2 el verse korianderbladeren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2909.4 kJ / 695.4 kcal
- Eiwitten
- 52.4 g
- Koolhydraten
- 82.8 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 10.4 g
- Natrium
- 2030.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Burgers met zeeduivel en zalm
20min
Mochi's met sesamvulling
50min
Harira
7 Std.
Multi-inzetbaar | Gehaktballetjes met linguine en tomaat / met noedelsoep / met Griekse salade
1h 30min
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Geen beoordelingen
Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen
50min
Op Italiaanse wijze gebakken zeebaars met geroosterde paprikadip en venkelsalade
40min
Flatbread met peer en geitenkaas
3h
Kabeljauw in tomatensaus
30min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1h 30min
Turkse moussaka
1h 10min
Lactosevrije luikse wafels
1h 30min