Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g pork belly, (cured, salted)
- cold water, to soak
- 150 g onions, halved
- 150 g carrots, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 20 g olive oil
- 900 g water
- 1 tsp lemon juice
- 250 g yellow split peas, rinsed and drained
- 20 g celery leaves, chopped
- 1 dried bay leaf
-
1
tsp dried savory
of 1 tbsp fresh savory, chopped - 2 tsp salted herbs, to season, to taste (see Tip)
- ground black pepper, to season, to taste
- ½ - 1 tsp salt, to season, to taste (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1192.7 kJ / 285.1 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 19.7 g
- Vetten
- 12.7 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 12.2 g
- Natrium
- 1006.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Smoky Black Bean Soup
35min
Versatile chunky soup
50min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Grisons Barley Soup
55min
Split Pea Soup
1h 25min
Danish Split Pea Soup
1h
Menu with Ginger-Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
45min
Ukrainian borscht
35min
Frozen Fruit Sorbet (TM5 Metric)
5min
Borscht
50min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10min