Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
TM6

Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts

3.5 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 180 g sugar
  • 4 egg yolks
  • 150 g Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
  • 420 g milk, min. 3,2%
  • 200 g cream, min. 30% fat
  • 2 - 3 pinches salt
  • 20 g clarified butter
  • 400 g pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
  • 20 - 30 g brandy
  • 2 - 3 pinches ground cardamom
  • 2 - 3 pinches ground allspice (optioneel)
  • finely chopped walnuts, toasted, for garnishing (optioneel)

Voeding
per 1 portion
Calorieën
1949.7 kJ / 466 kcal
Eiwitten
10 g
Koolhydraten
45.4 g
Vetten
27.6 g
Verzadigd vet
16.6 g
Vezels
2.1 g
Natrium
383.8 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten