Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g sugar
- 4 egg yolks
- 150 g Gorgonzola, dolce (soft), cut in pieces
- 420 g milk, min. 3,2%
- 200 g cream, min. 30% fat
- 2 - 3 pinches salt
- 20 g clarified butter
- 400 g pears (with firm flesh, e.g. Corella, Williams), cored and deseeded, cut in pieces (3 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 pinches ground cardamom
- 2 - 3 pinches ground allspice (optioneel)
- finely chopped walnuts, toasted, for garnishing (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 45.4 g
- Vetten
- 27.6 g
- Verzadigd vet
- 16.6 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 383.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crème caramel (flan)
3 Std.
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30min
Chocolate mousse
3h 20min
Charcoal Bread
2 godz. 35 min
Chocolate and chilli gelato with whiskey syrup
14 Std. 20 Min
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min.
Mr. Tomato Head
1h
Blackberry meringue cake
3 Std. 55 Min
Baked Sushi
1h 15min
Stuffed vegetables
1h 20min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
"Egg and sausage" breakfast sandwich
1h