Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g de topinambours, coupés en morceaux (environ 3 cm)
- 1 échalote
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour les ramequins
- 120 g de lait de soja
- 3 œufs
- 1 c. à café de sel et 1 pincée
- ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de levure chimique
- ½ c. à café de jus de citron
- 500 g d'eau
- 70 g de gruyère, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de sel
- pignons de pin grillés, pour le dressage
- 3 brins de persil frais, équeutés
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 932.8 kJ / 224.7 kcal
- Eiwitten
- 8.3 g
- Koolhydraten
- 9.5 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 5.8 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 566.8 mg
Alternatieve recepten
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Nuggets de poulet, sauce aux cornichons
1h
Soufflés de topinambours
55min
Cannelloni aux crevettes et fenouil
1h
Papillotes d'artichauts au vin blanc et échalotes
1h 15 min
Flan de carotte, gouda et cumin
50min
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1h
Petites pastillas de pintade, courge et cannelle
2h 20min
Feuilleté de saint-jacques au chou vert
1h 25min
Sauce tomate et oignons pour gratin de conchiglioni aux blettes
1h 10min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min