Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le craquelin
- 40 g de beurre
- 50 g de cassonade
- 50 g de farine
Le pralin
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de noisettes émondées
- ½ gousse de vanille, fendue en deux et grattée
La pâte à choux
- 100 g d'eau
- 30 g de beurre demi-sel
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café rase de sucre en poudre
- 60 g de farine
- 2 œufs
La crème pâtissière au pralin
- 250 g de lait entier
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 2 jaunes d'œufs
- ½ gousse de vanille, fendue en deux et grattée
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- sucre glace, pour la finition
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 3306 kJ / 795 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 57 g
Alternatieve recepten
Gâteau mousse au praliné
13h
Paris-Brest
3 Std.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min
Pâte à chou
2h
Tarte tropézienne
3 Std.
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min