Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La dacquoise aux noisettes (la veille)
- 2 blancs d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 45 g de noisettes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 20 g de noisettes décortiquées, concassées
Le croustillant praliné (la veille)
- 100 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
La mousse au praliné (la veille)
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 180 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 30 g de pralin
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La finition (le jour même)
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2271.6 kJ / 545.9 kcal
- Eiwitten
- 8.9 g
- Koolhydraten
- 40.1 g
- Vetten
- 36.1 g
- Verzadigd vet
- 17.6 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 88.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3 Std.
Délice pomme-speculoos
12 Std.
Trianon
3 Std.
Bavarois aux trois chocolats
15h
Entremets façon tiramisu
5h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Gâteau chocolat-noisette
12 Std.
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Paris-brest
3h 10min