Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Besciamella
- 1000 g di latte
- 100 g di farina
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa ai carciofi
- 6 carciofi mondati e a spicchi
- 1000 g di acqua
- ½ limone, il succo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 250 g di stracchino a pezzetti
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 100 g di ricotta salata a scaglie
- 30 - 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 34.1 g
- Vezels
- 7.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10 min
Carciofi ripieni
50 min
Fusilli, carciofi e cacio
40 min
Baccalà alla ligure
1h
Risotto ai carciofi
30 min
Tortino di cardi alla fiorentina
1sa 30 dk
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1h 10 min
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2sa
Conchiglioni agli spinaci
1h 15 min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 godz. 55 min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1hod. 40min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min