Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le curry
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 2 tiges de citronnelle, fraîche, pulpe, hachée grossièrement
- 1 piment rouge, mi-fort, épépiné, en morceaux
- 20 g de gingembre, frais, pelé
- ½ bouquet de coriandre, fraîche (env. 10 g), avec les tiges, coupée grossièrement
- 1 c. à café de poudre de curcuma séché
- ½ c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre de Cayenne, moulu
- 2 c. à soupe de jus de citron vert
- 150 g de lait de coco
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 10 g d'huile de sésame, toasté
- 400 g de brocolis, en petits bouquets (3 cm), tronc pelé, en morceaux (2 cm)
- 150 g d'oignons en botte, en rouelles (5 mm)
- 200 g de patates douces, pelées, en dés (1½ cm)
- 260 g de tofu, en dés (1½ cm)
La finition
- 2 c. à soupe de jus de citron vert
- 4 brins de coriandre, fraîche, pluches
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1113 kJ / 265 kcal
- Eiwitten
- 14.4 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 13 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dhal
40 Min
Salade de lentilles
30 min
Cabillaud et sa purée de céleri et de patate douce
40 Min
Curry de courge au poulet
45 min
Polenta et ragoût de champignons
45 min
Burger végétalien aux haricots
1 Std. 20 Min
Curry de courge
1hod.
Chou-fleur et lentilles au curry
45 min
Korma de légumes aux noix de cajou
55 Min
Curry de lentilles
50 Min
Curry de légumes à l'indienne
1 Std. 10 Min
Gratin de quinoa et brocolis
1 Std. 10 Min