Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon and thyme oil
- 3 lemons, zest only, no white pith, plus 1 strip of lemon peel (4 cm) for storing
- 20 g fresh thyme sprigs, plus 1 extra sprig for storing
- 500 g extra virgin olive oil
Mussel stock
- 10 g olive oil
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 garlic cloves, crushed
- 150 g dry white wine
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded (see Tips)
- 300 g pouring (whipping) cream
Creamed Pāua
- 2 tbsp water
- 2 tsp cornflour
- 180 g pāua (see Tips)
- 10 g olive oil
- 1 eschalot
- 1 garlic clove
- salt, to season
- ground pepper, to season
- lemon juice, to taste
- fresh chives, chopped, for garnishing
- crusty bread, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 7503.3 kJ / 1786.5 kcal
- Eiwitten
- 48.9 g
- Koolhydraten
- 22.5 g
- Vetten
- 164.7 g
- Verzadigd vet
- 39.3 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 2057.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sushi Rice
1 Std. 5 Min
Whitebait fritters
35 Min
Slow Cooked Corned Beef and Cabbage
6h
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 Std.
Portuguese green eggs
50min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7 Std.
Charcoal bao buns
1 Std. 50 Min
Celery salt
20min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3h 25min
Mint sauce
5 Min
Cheese and bacon scones
35 Min