Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rijst basis
- 300 g witte rijst
- 900 g water
- 1 ei
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 40 g zachte boter
Zalm
- 50 g Parmezaanse kaas, zonder korst, in blokjes (3 cm)
- 2 takjes verse bladpeterselie, enkel de blaadjes
- 40 g zachte boter
- 40 g bloem
- 1 ½ tl currypoeder
- 320 g volle melk
- 50 g mayonaise (zie Tips)
- 1 ei
- 40 g citroensap (ong. 1 citroen)
- 200 g gerookte zalm, in stukken (2-3 cm)
- 1 snuifje zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- zout, volgens smaak
- gemalen zwarte peper, volgens smaak
- ½ tl sesamzaad (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2127 kJ / 506 kcal
- Eiwitten
- 19.3 g
- Koolhydraten
- 48.2 g
- Vetten
- 26.3 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dressing van mosterd-balsamicoazijn
10 dk
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2sa 10 dk
Vislasagne met asperges en prei
1h 30min
Glutenvrij chocoladebrood
1sa 10 dk
Aardappelgoulash
1 godz.
Siciliaanse garnalensalade
40min
Zalmforel wrap met avocado en mango salsa
50 min
Ovenschotel met kip en spek
1sa 10 dk
Canapé met ei
10 dk
Groentensaus voor pasta
40min
Chocolade salami
3h 10min
Amandelpasta
1sa 10 dk