Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g di uvetta sultanina
- 150 g di ribes rossi
- 50 g di scorze candite, miste
- 50 g di ciliegine al maraschino per cocktail
- 30 g di brandy
Marzapane
- 240 g di zucchero
- 220 g di mandorle pelate
- 2 tuorli
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 1 cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
- ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 - 2 cucchiaini di essenza di mandorla
Torta
- 175 g di burro morbido + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 175 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 15 g di sciroppo di zucchero
- 175 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 pizzico di sale
- 20 g di confettura di albicocche
- 1 albume sbattuto
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2517 kJ / 602 kcal
- Eiwitten
- 9.1 g
- Koolhydraten
- 78.7 g
- Vetten
- 27.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Torta soffice all'arancia
1h 30min
Torta all'arancia e crema tropicale
2hod. 35min
Torta cioccolato e arancia
1h 25 min
Cecapreti con ragù della ciociaria
3h
Pink velvet cake
7 Std. 20 Min
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1 godz. 50 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Torta soffice all'arancia
2h
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Torta cremosa al limone
2h 30min
Pancake ai pistacchi (Qatayef con achta)
1h
Torta di ciliegie e mandorle
1h