Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1104 kJ / 264 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 3.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa jabłkowo-selerowa
40 dk
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 Std. 10 Min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 dk
Zupa krem z czarnej fasoli
20 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 dk
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 Min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Holenderska zupa musztardowa
30 Min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min