Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Eiwitten
- 10.2 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 34.4 g
- Verzadigd vet
- 12.8 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 98.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Salted caramel sauce
40min
Berry curd
15 Min
Crème pâtissière
15 Min
Layered chocolate cappuccino cups
19 Std. 30 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10min
Crème anglaise
15 Min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Crème caramels
7hod. 45min
Brioche slice with crumble
2h
Placki
40min
Choux pastry
2h