Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Eiwitten
- 10.2 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 34.4 g
- Verzadigd vet
- 12.8 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 98.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crème pâtissière
15 λεπτ.
Tarte tatin
2 Std.
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Choux pastry
2 Std.
Caramel Parfait
7 Std.
Crème anglaise
15 λεπτ.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 λεπτ.
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 λεπτ.
Chocolate custard mille feuille
8ωρ. 15 λεπτ.
Crème caramels
7h 45min
Salted caramel sauce
40 Min