Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mousse
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt zum Einweichen
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 40 g brauner Zucker
- 190 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g weißes Mandelmus
- 350 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Vanillepaste
Spekulatiushippen und Fertigstellung
- 60 g Puderzucker
- 60 g Mehl
- 1 ½ TL Spekulatiusgewürz
- 60 g Sahne
- 2 EL gehobelte Mandeln
- 3 Orangen
- 2 geh. TL Speisestärke
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2762 kJ / 659 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 37 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Limetten-Buttermilch-Mousse
3h
Honigmousse
3h 45min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 Std. 40 Min
Crème brûlée
6h
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Panna Cotta
5h
Quark-Mousse
5h
Birnen-Parfait
6h
Joghurtmousse Vanille
2 Std. 30 Min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4h 45 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.