Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 60 g d'eau
- 1 pincée de sel
- farine de blé, pour le plan de travail
La garniture
- 80 g de gruyère, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons (2 cm)
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1858 kJ / 445 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 30.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Quiche aux épinards et au fromage à raclette
1j
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1j
Tarte au poireau et saumon fumé
1h 10 min
Gratin de courgette
1j 20 menit
Gratin de courgette aux lardons
40 min
Courgettes farcies
45 Min
Tarte ratatouille
2j 30 menit
Tarte au thon et à la ratatouille
1j 30 menit
Quiche au poireau et au thon
50 menit
Tarte au poireau et lardons
2j 5 menit
Lasagnes à la fondue de poireaux
1j
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1j 25 menit