Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 60 g d'eau
- 1 pincée de sel
- farine de blé, pour le plan de travail
La garniture
- 80 g de gruyère, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons (2 cm)
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1858 kJ / 445 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 30.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarte au poireau et saumon fumé
1 Std. 10 Min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1 Std. 25 Min
Courgettes farcies
45 min
Tarte au thon et à la ratatouille
1hod. 30min
Quiche moutarde, thon et tomates confites
50 Min
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Gratin de courgette aux lardons
40 Min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1hod.
Tarte au thon, fromage frais et tomate
50 Min
Tarte croustillante carotte et courgette
1hod.
Quiche au poireau et au thon
50 Min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1hod.