Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 100 g red onions, quartered
- 10 g olive oil
- 500 g lamb mince, low fat (5-10%), broken in pieces
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 tsp pomegranate molasses
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp ground coriander
- 1 - 1 ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g toasted pine nuts
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 6 sheets filo pastry
- 3 Tbsp unsalted butter, melted
- 2 Tbsp sesame seeds
- 300 g natural yoghurt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 616 kJ / 147 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Natrium
- 189 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Persian Flatbreads
1h 45 min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2 godz. 15 min
Palmiers Two Ways
1 godz. 40 min
Mardi Gras Meatballs
1h 5 min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 Std.
Sticky Gochujang Marinade
10min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14 Std. 50 Min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 min
Pesto Star Bread
2h 50min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1sa
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 godz. 25 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25 min