Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 100 g red onions, quartered
- 10 g olive oil
- 500 g lamb mince, low fat (5-10%), broken in pieces
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 tsp pomegranate molasses
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp ground coriander
- 1 - 1 ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g toasted pine nuts
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 6 sheets filo pastry
- 3 Tbsp unsalted butter, melted
- 2 Tbsp sesame seeds
- 300 g natural yoghurt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 616 kJ / 147 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Natrium
- 189 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35min
Onion Bhaji
45min
Spiced Beef Rolls
3hod. 10min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Chicken Tikka Flatbreads
45min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min
Argentinian Chicken Empanadas
3h 40min