Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
2
TL Ras el Hanout
of 2 TL Curry, mild - 1 ½ TL Salz
- 6 EL Olivenöl
- 600 g Hähnchenbrust, in Würfeln (3 cm)
- 250 g Auberginen, in Scheiben (1,5 cm)
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g getrocknete Pflaumen, entsteint
- 150 g Bulgur
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g)
- 2 - 3 Prisen Chiliflocken
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 6 Stängel Minze, abgezupft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2204 kJ / 527 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 19 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Auberginen-Hähnchen-Auflauf
1 Std. 15 Min
Lammragout mit Möhrencouscous
30 Min
Zitronenhuhn mit Bulgur
1 Std.
Hackbällchen mit Tomatenbulgur und Feta
40min
Lamm Keema mit Erbsen
1 Std.
Bulgur mit Möhren und Hackfleisch
40min
Orientalischer Lammeintopf
1 Std. 10 Min
Puten-Pilaw mit Aprikosen und Mandeln
1 Std.
Auberginen-Bulgur-Salat
1h 30min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Chicken Akhni
1h 30min