Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
300
g de lentejas beluga (lentejas negras)
of 300 g de lentejas pardinas - 2000 g agua
- 2 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (2-3 cm)
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de comino en grano
- 3 vainas de cardamomo
- 30 g de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
- 100 g de cebolla en trozos
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 1 - 2 chiles verdes frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- 3 clavos
- 1 palo de canela
- 80 g de nata líquida
- 1 - 2 cucharadas de cilantro fresco picado
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 1080 kJ / 258 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 27.1 g
- Vetten
- 10.9 g
- Vezels
- 7.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35 min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Curry indio de verduras
40 min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass
1 Std. 20 Min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min
Chile sin carne
1 godz.
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Garam masala - Subcontinente indio
5min