![Diplomatica Diplomatica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E00DAAD8-BF45-4F19-B3D3-6D19624DB2C8/Derivates/d622ec01-6054-4b93-8a00-9181ea7b6fc4.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pan di Spagna
- 3 uova (da 60 g)
- 90 g di zucchero
- 75 g di farina tipo 00
- 75 g di fecola di patate
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Pasta sfoglia
- 135 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 135 g di farina tipo 00
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 70 g di frumina
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 90 g di Alchermes
- zucchero a velo q.b.
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 1071 kJ / 256 kcal
- Eiwitten
- 4.2 g
- Koolhydraten
- 29.7 g
- Vetten
- 12.5 g
- Vezels
- 0.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Torta Diplomatica
3h
Piccola pasticceria natalizia
4h
Mattoni di pan di zenzero
2h 35min
Crema pasticcera
15min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Millefoglie
5 Std.
Pan di Spagna
1h 50min
Minnuzze di Sant'Agata
7 Std. 30 Min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Bignè con crema pasticcera
3h