Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter zum Einfetten der Backform
- Haferflocken zum Ausstreuen der Backform
- 500 g Dinkelkörner
- 370 g Buttermilch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Honig
- 250 g gemischte Samen, z.B. Sesam, Kürbiskerne, Leinsamen, Walnüsse, Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- 1 TL Backmalz (optional)
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 468 kJ / 112 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Joghurtbrot
2h
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min