Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 60 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- ½ tsp ground cardamom
- 250 g blanched almonds
- 1 lemon, thin peelings of skin
- 150 g light brown sugar
- 200 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 100 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp rose water
- 1 pinch fine sea salt
Syrup
- 40 g lemon juice
- 30 g light brown sugar
Icing and Decoration
- 200 g mascarpone
- 40 g icing sugar
- ½ tsp rose water
- edible rose petals
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1916.7 kJ / 458.1 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 31.3 g
- Vetten
- 34.4 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 138.7 mg
Alternatieve recepten
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40 min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3h 50min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Pear Frangipane
1h 30min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Cardamom and Rose Shortbread
1h 30min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Amaretti
35min