Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 volaille (chapon) de 3 kg non vidé
- 2 tranches de pain de mie blanc
- 100 g de lait
- 20 g de beurre
- 2 échalotes
- 150 g de châtaignes cuites et pelées
- 300 g de blancs de poulet
- 150 g de foie gras de canard cru coupé en dés
- 1 œuf
- 4 c. à soupe de cognac
- 2 c. à café de thym frais
- du sel
- du poivre moulu
- 500 g de fruits secs variés (figues, dattes, raisins, cranberries, griottes, abricots…)
- 500 g d'eau
- 3 cm de gingembre frais, épluché et coupé en quatre
- 50 g de vinaigre de cidre
- graines de sésame
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3145 kJ / 752 kcal
- Eiwitten
- 54 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 43 g
Alternatieve recepten
Magret de canard à la myrtille
1h 10 min
Tajine d'agneau aux abricots et au miel
1h 30min
Navarin d'agneau printanier
1 godz. 20 min
Chutney de pomme, foie gras en croûte de pain d'épices
45min
Bars en croûte feuilletée
3 godz.
Sauté d'agneau aux légumes
45min
Parmentier d'agneau
2 Std. 5 Min
Poulet farci de Noël
2 godz. 20 min
Menu bluffant - Agneau confit aux épices de Noël et au miel
1h 45 min
Dinde farcie aux marrons et aux fruits secs
3h 45 min
Daurade à l'ail
40min
Magret de canard aux châtaignes, sauce aux airelles
55min