![Chapon rôti aux fruits secs Chapon rôti aux fruits secs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17af761bef8098b282958da73e4cfa14/Derivates/e19078114fe552a50a1fb97da5d603b6588e5036.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 volaille (chapon) de 3 kg non vidé
- 2 tranches de pain de mie blanc
- 100 g de lait
- 20 g de beurre
- 2 échalotes
- 150 g de châtaignes cuites et pelées
- 300 g de blancs de poulet
- 150 g de foie gras de canard cru coupé en dés
- 1 œuf
- 4 c. à soupe de cognac
- 2 c. à café de thym frais
- du sel
- du poivre moulu
- 500 g de fruits secs variés (figues, dattes, raisins, cranberries, griottes, abricots…)
- 500 g d'eau
- 3 cm de gingembre frais épluché et coupé en quatre
- 50 g de vinaigre de cidre
- graines de sésame
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3145 kJ / 752 kcal
- Eiwitten
- 54 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 43 g
Alternatieve recepten
Tajine de lapin aux fruits secs
1h 25min
Agneau de Pâques vapeur et petits légumes
1 Std. 30 Min
Magret de canard à la myrtille
1 Std. 10 Min
Lieu jaune à la coriandre sauce vierge
30 min
Caille aux raisins
45 Min
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1 Std. 45 Min
Bar façon thaïe
35 min
Langouste au combava
55 Min
Crabe et pamplemousse sur crème avocat-banane
15 Min
Opérette de fruits de mer
1 Std. 40 Min
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Geen beoordelingen
Gâteau meringué au citron
3h