Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 16.7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 645.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pork and chicken terrine
3h 20min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Broccoli salad
10min
Lupin with broad bean salad
45min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Peanut and soba noodle slaw
20 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Lemon and caper aioli
15 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Raw cauliflower tabouli
30 min
Quinoa crumbed fish with slaw
2 Std.
Beetroot salad
10min