Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 16.7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 645.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Israeli couscous salad
1 godz.
Broccoli salad
10min
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Coleslaw
10min
Beetroot salad
10min
Russian beetroot salad
1h 10min
Spring greens with grapefruit
30 min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing
6 godz. 20 min
Thai beef salad with noodles
1 godz.
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 godz. 35 min
Warm Caesar salad with polenta croutons
1 godz. 55 min