Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 16.7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 645.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Coleslaw
10min
Colourful quinoa salad
40 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1sa 10 dk
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Superfood salmon salad
1h 5min
Apple and cranberry farro salad
35 min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1sa 20 dk
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Mexican chicken soup
30 min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1sa
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Rhubarb and strawberry fool
2 godz. 15 min