Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 - 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 350 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 200 g jabłek (np. Szampion), obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 - 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 szczypta cukru
- ½ - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (optioneel)
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 497 kJ / 119 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 3.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa z rukoli
35 Min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Latte pieczarkowe
25 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min