Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Wasser
- 1 Prise Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Butter, weich
- 1 ¾ TL Salz
- 100 g Schalotten, halbiert
- 500 g Spitzkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 TL Kümmel, ganz, im Mörser grob zerstoßen
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 200 g Crème fraîche
- 2 Prisen Muskat
- 120 g Schinken, roh, luftgetrocknet, in sehr dünnen Scheiben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3068 kJ / 733 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 45 g
Alternatieve recepten
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1 godz. 40 min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 godz. 40 min
Kartoffel-Quiche mit Wirsing
2h 20min
Steckrüben-Pie
1h 50min
Stielmuseintopf mit Feta
1h
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen
2 Std. 45 Min
Chinakohl-Pizza
1 godz. 40 min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h
Pastinakenpuffer
40 Min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1h