Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter zum Einfetten
Teig
- 3 Eier
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 75 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
Füllung und Fertigstellung
- 1 Pck. Vanille-Tortencreme-Pulver, z.B.Tortencreme Vanilla von Dr. Oetker
- 200 g Butter, sehr weich, in Stücken
- 200 g Sahne, kalt
- 150 g Eierlikör
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- Öl zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken, z.B. Dr. Oetker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1744 kJ / 417 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 28 g
Alternatieve recepten
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4h
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3h 50min
Weihnachtliche Opernschnitte
1h 50min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Kloster-Cremetorte
12h
Flockentorte
2sa 25 dk
Bienenstich
3 Std.
Schoko-Kokos-Baumstammkuchen
1h 30min
Käse-Sahne-Torte
2h
Zitronen-Joghurt-Torte
9h