![Steamed Chicken With Green Ginger Sauce Steamed Chicken With Green Ginger Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2baed2418cfbd2736a3f2d4f1b1a06a3/Derivates/4e64385f55169cd22687701423bc90e58d66681c.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed Chicken
- 1000 g chicken, (half chicken), with skin and bone
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion
- 800 g water
Green Ginger Sauce
- 70 g fresh ginger, smashed (see tips)
- 30 g spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 60 g cooking oil
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 tsp sugar
Toppings
- 1 sprig spring onion, thinly sliced, to garnish
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1454 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 449 mg
Alternatieve recepten
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Cantonese Steamed Fish
40p
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Kacangma (Motherwort Chicken)
35 Min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 Min
Ginger Pork
25 Min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Cooking White Rice
25 Min