Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g water
- 500 g whole chicken legs (approx 2 whole chicken legs), with skin, boneless
- ½ tsp salt
- 3 slices fresh ginger
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 2 garlic cloves
- 3 tbsp chilli oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 dried chillies, deseeded, cut in 1 cm length
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sesame oil, dark (roasted)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 pinch white sesame seeds, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1372 kJ / 327 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spicy Soy Sauce Chicken
30min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Kung Po Chicken (Dried Chilli Chicken)
1h
Ginger sesame oil chicken
25 min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45min
Curry Chicken
1h
Lemon Chicken
25 min
Oil-free Honey Chicken Wings
45min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min