![Zwetschgenkuchen Zwetschgenkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8AA96375-5F02-4178-97C1-CCE0751FCEAC/Derivates/092511dc-be29-4767-8f8f-970709809872.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 300 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 100 g Mandeln
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Zucker
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 1200 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1016 kJ / 243 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 9 g
Alternatieve recepten
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10 min
Tortenboden
45 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min