![Tarka Dal Tarka Dal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85ED138D-F1C0-475C-BCB0-D4B87B613C6D/Derivates/2E354972-E213-48E3-9CE7-B7A78D31A832.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Bohnen
- 250 g Mungobohnen, getrocknet, gesplittet
- Wasser zum Einweichen der Bohnen
- 6 Knoblauchzehen, fein geschnitten
- 1 TL Pflanzenöl
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 40 g Ghee (siehe Tipp)
- 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 - 2 grüne Chilischoten, frisch, halbiert, nach Wunsch entkernt
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 2 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 6 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 884 kJ / 211 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 9 g