Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 16 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 700 g Wasser
- 300 g Bulgur, grob
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Harissa-Paste
- 20 g Tomatenmark
- 200 g Erbsen, TK
- 200 g Zuckerschoten, schräg gedrittelt
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Zitronensaft
- 80 g Olivenöl
- 6 Frühlingszwiebeln, in schrägen feinen Ringen
- 6 Prisen Pfeffer
- 4 Stängel Pfefferminze, abgezupft
- 300 g Sahnejoghurt
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1647 kJ / 394 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 45 g
- Vetten
- 16 g
Alternatieve recepten
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 Std.
Bulgursalat
35 Min
Nudelsalat
1 Std.
Gurkensalat mit Wakame-Algen
40min
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10min
Reissalat
1 Std. 30 Min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20 Min
Rotkohl-Slaw mit Pistazien
30 Min
Couscous-Kräuter-Salat
40min
Kartoffelsalat
1 Std. 30 Min
Joghurt-Ingwer-Dressing
10min
Reissalat mit buntem Gemüse
1h 45min