Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g di calamari freschi puliti
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 5 filetti di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 130 g di pane bianco casereccio, la mollica
- 500 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 150 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
- 100 g di rucola
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1444.5 kJ / 345.2 kcal
- Eiwitten
- 27.6 g
- Koolhydraten
- 24.2 g
- Vetten
- 15.3 g
- Vezels
- 1.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Calamari alla napoletana
40 Min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Moscardini al limone
30min
Polpo in rosso
35 Min
Spigole all'acqua pazza
30min
Calamari ripieni alla norma
1 Std. 30 Min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10min
Calamari cipolle e patate
50 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min