Apparaten en Accessoires
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
Voorbereiding 25min
Totaal 9u. 15min
4 porties
Ingrediënten
Caribische stoofschotel
-
800 g lamsstoofvlees, ontbeend, (zie variatie), in stukken (3-4 cm)lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)800 g
-
sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)50 g
-
citroensap, vers geperst (½ citroen)20 g
-
Worcestersaus60 g
-
teentjes knoflook3
-
uien gehalveerd150 g
-
selderstengels in stukken180 g
-
verse koriander2 - 4 takjes
-
gedroogde oregano2 - 3 snuifjes
-
1 gedroogd laurierbladverse laurierbladeren2
-
cayennepeper, gemalen1 - 1 ½ tl
-
olie25 g
-
20 g bruine suikergrof rietsuiker20 g
-
tomatenpuree (geconcentreerd)50 g
-
zout1 ½ tl
-
water450 g
Kopjes van gestoomde rijst
-
basmatirijst160 g
-
water400 g
-
zout4 snuifjes
-
4 tl boterolie4 tl
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 porties
Eiwitten
45 g
Calorieën
2438 kJ /
581 kcal
Vetten
23 g
Vezels
3.9 g
Koolhydraten
45 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16u. 50min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2u.
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1u. 40min
Citroencake
2u.
Kabeljauw met citrusboter
50min
Aromatische kipcurry
1u.
Couscous met lam en groenten
50min
Turkse moussaka
1u. 10min
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1u. 10min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1u.
Chinees wok met varkensvlees met groenten
1u. 20min