Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Bulgur
- 420 g Wasser
- 3 ½ TL Salz
- 1 Salatgurke (à ca. 400 g)
- 4 - 5 reife Paradeiser, fest (à ca. 100-130 g)
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 Bund frische Petersilie, grobe Stängel entfernt
- 1 Bund frischer Koriander, grobe Stängel entfernt
- ¼ Bund frische Minze, grobe Stängel entfernt
- 700 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 70 g Kichererbsenmehl
- 70 g Zitronensaft
-
20
g Ahornsirup
of 20 g Dattelsirup - 4 TL Ras el Hanout (siehe Tipps)
- 2 TL Backpulver
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 g Tahin (z. B. von Al wadi)
- 50 g Olivenöl
- Öl zum Frittieren (mind. 500 ml)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3492 kJ / 834 kcal
- Eiwitten
- 287 g
- Koolhydraten
- 83 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 20 g
Alternatieve recepten
Linsen Dal mit Bulgur
45min
Orientalischer Gemüse-Quinoasalat
1h 20min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1 Std. 10 Min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Nasi Goreng mit Ei und Erdnusssauce
45min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2h 15 min.
Teigtaschen mit Melanzani, Spinat und Feta
1h 45min
Mexican Bowl mit Fladenbrot
1h 15min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40min
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1 Std. 25 Min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45min
Avocado Hummus Bowl mit Granatapfel-Couscous
1h