Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 EL Butter zum Einfetten
-
2
EL Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß), zum Ausstreuen,
of 2 EL Haferflocken oder Leinsamen, zum Ausstreuen -
250
g Dinkelkörner
of 250 g Weizenkörner - 1250 g Wasser
-
10
g Zuckerrübensirup
of 10 g Honig -
20
g frische Hefe
of 2 TL Trockenhefe (8 g) - 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 10 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Salz
-
100
g Sonnenblumenkerne
of 60 - 80 g Kerne, gemischt (z.B. Kürbiskerne, Leinsamen)
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 409 kJ / 98 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 2.1 g
Alternatieve recepten
Landbrot Backhausart
2 godz.
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 Min
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Vollkornbrot
4 Std.
Sonnenblumenbrot
1h 20min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Möhren-Nuss-Brot
2h 10min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min