Compatibele versies
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La préparation
- 2 gousses d'ail, coupées en deux
-
2
fleurs de macis (voir "Conseil(s)")
of 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée - 4 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 510 g de pommes de terre bio et leurs épluchures (3 belles pommes de terre)
- 250 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le dressage
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1216 kJ / 290 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 18.5 g
- Vezels
- 2.3 g
Alternatieve recepten
Pommes de terre en éventail à la crème de gouda
45min
Crêpes des îles
40min
Carré feuilleté aux champignons
1h 45min
Aubergines d'Almagro marinées
96 Std.
Crêpes suzette
35 Min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Tiramisu poivron-framboise
8h 45min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
Gratin de courgettes et d'artichauts à la scamorza
1h
Tartelette au chèvre et crème d'épinard
50min
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h